Botond, Mózes
EUR 385,16 Ft
USD 369,54 Ft
12 °C
29 °C

150 ezer forintra büntettek egy ellenzéki képviselőt a dudálós tüntetésen

2020.05.15. 21:50

Százötven ezer forintnyi szabálysértési bírságra büntették a 18. kerületi ellenzéki képviselőt, Kassai Dánielt, amiért részt vett a dudálós tüntetésen a Clark Ádám téren. Erről a kerületi DK-s polgármester, Szaniszló Sándor beszélt az ATV-n.

Kassai most kapta meg a csekket, "plusz egy utalást rá, hogy a jövőben ezt meg ne merjem ismételni", írja a képviselő a Facebookon. Ennek ellenére hétfőn újra ott lesz.

A dudálós tüntetéseket Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szervezi.  A demonstráció célja alapvetően a Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által elrendelt 60 százalékos kórházi ágyfelszabadítás és a koronavírus-törvény elleni tiltakozás volt. Azért választották a Clark Ádám teret, hogy Orbán Viktor is hallja a dudaszót a Várban.

A legutóbbi tüntetésről készült videónkat itt tudja megnézni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek