Részegen, bedrogozva balesetezett Akasztón, meghalt a hátul ülő gyermek

2020.05.18. 08:25

Halált okozó ittas járművezetés miatt emeltek vádat egy kiskőrösi férfi ellen, aki 2018 júniusában Akasztón balesetezett, miután alkoholt és drogot (amfetamint) fogyasztott, és jogosítvány nélkül ült a volán mögé.

A baleset miatt az egyik kiskorú utasa meghalt. 

A vádirat szerint a megengedett 50 km/h-t túllépve, 67-70 km/h sebességgel hajtott az 53-as főút felől Csengőd irányába, amikor egy balra ívelő kanyar után lesodródott az útról, és az út menti falnak ütközött.

Az autó felborult, és gurult egyet, végül az útpadkán állt meg, a kerekein.

Négyen ültek az autóban, ketten elől, ketten pedig hátul. A gyerekülésben utazott az egyik gyermek, akinek nem csatolták be a biztonsági övét. Ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban meghalt. A vizsgálat szerint túlélhette volna a balesetet, ha bekapcsolják az övet. A másik gyerek és az elől ülő nő kisebb, 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta, a férfinak eltört a csigolyája.

Kábítószer birtoklása miatt külön eljárás is indult a sofőr ellen, az alkohol mellett ugyanis drogot és amfetamint is fogyasztott a vezetés előtt. Az ügyészség közleményében arra is kitér, hogy a férfit korábban már többször is elítélték ittas vezetésért, és érvényes jogosítványa se volt.

A Kecskeméti Járási Ügyészség végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben, valamint azt kérik, hogy tiltsák el a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport