Tatai jegyző: Nincs összefüggés a távozásom és a Tatára tervezett beruházások között

2020.05.18. 17:03

Nincs összefüggés a távozása és az Avalon szállodaberuházása között, állítja a tatai jegyző, aki akkor jelentette be a távozását, amikor a járványhelyzet miatt a helyi polgármester már a képviselőtestület nélkül, egymaga hozhatott döntéseket.

Dr. Kórósi Emőke, Tata jegyzője az Index cikkére reagálva azt írta: közös megegyezéssel távozik, saját maga kezdeményezte a jegyzői jogviszonyának megszűnését, mert más szakmai területen szeretne dolgozni.

Michl József polgármester úrral hosszú évek óta dolgozunk együtt nagyon jó szakmai, munkakapcsolatban, és ez jelenleg is, változatlanul így van. Semmilyen összefüggés nincs a távozásom és a Tatára tervezett bármilyen beruházás között, ezek a feltételezések nem megalapozottak.

Kórósi azt állítja, nem csak a saját távozásának nincs köze a vitatott beruházáshoz illetve a beruházás megakadályozására indított népszavazási kezdeményezéshez, a Helyi Választási Bizottság tagjainak lemondásai sem függnek össze se egymással, se a beruházással, se a jegyző távozásával.

Dr. Kórósi Emőke
Dr. Kórósi Emőke
Fotó: tata.hu

A távozását Kórósi a hivatalos közleményében egy kétsoros, Arany Jánostól származó, a Toldi estéjéből vett idézettel indokolta. Megkértük, fejtse ki, hogy miért erre esett a választása, illetve segítsen abban, hogy hogyan kell értelmezni a Toldi búcsú monológjából vett részletet. A tatai jegyző családi kötődéssel indokolta a választását. Azt mondta, az édesapja szokta ezt mondani egy-egy életszakasz befejezésekor, ezért időzte ő is Aranyt a közigazgatási pályaszakaszának lezárásakor.

Kórósi azt is hangsúlyozta, hogy "nem egyidejű lemondás történt" a HVB tagok esetében, "mindegyik tagnál más-más személyes ok játszott közre." 

Ahogy arról az Index korábban beszámolt, Tatán az Öreg-tó körüli tervezett beruházások megosztják a helyieket. Korábban aláírásgyűjtéssel és népszavazási kezdeményezéssel is megpróbálták megakadályozni civilek, ellenzéki pártok és ellenzéki képviselők is az Öreg-tó körüli nagyberuházásokat, mert attól tartanak, a tó ezektől elveszítené a hangulatát.

A népszavazási kezdeményezés ügyét nemcsak a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet akadályozta, az is nehezítette a folyamatot, hogy a tatai HVB összes tagja lemondott márciusban