Egy tonna zöld teáról derült ki, hogy kábítószer

2020.05.19. 11:48

Zöld teaként, postán rendelve hozta be Magyarországra a katlevelet egy osztrák állampolgárságú szomáliai és egy brit állampolgárságú nigériai férfi, akiknek egyik fennakadt szállítmánya csaknem egy tonna kábítószer lefoglalásához és a csoport két, Magyarországon működő tagjának letartóztatásához vezetett.

A Liszt Ferenc repülőtérre érkezett 152 kilogrammos szállítmány egyik csomagja április 18-án tűnt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának, amely értesítette a Nemzeti Nyomozó Irodát. 

A kenyai küldemény címzettje egy Magyarországon bejegyzett kft. volt. A magyarországi cég ügyvezetőjét, Atekha J. S. 39 éves nigériai állampolgárt április 19-én délben a vámraktárnál fogták el az NNI nyomozói, miután a vámot kifizetve el akarta szállíttatni a zöld teának álcázott katot – írta a Police.hu. Kora délután elfogták a helyszínre érkezett Siyaad L. M. (40) brit állampolgárt is.

A nyomozás során kiderült, hogy egy hónappal korábban egy 344 kilogrammos szállítmányt is átvett a kft., és az is, hogy innen kerülhetett Bécsbe az a 400 kilogramm katlevél, amelyet az osztrák rendőrség foglalt le. 

Atekha J. S. elfogása után is érkeztek ilyen küldemények a Liszt Ferenc repülőtérre, az elmúlt egy hétben lefoglalt kat súlya megközelíti az egy tonnát. Az NNI másik két nyomozást is indított drogkereskedők felderítésére.