16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Megszavazták a titkosszolgálatokat érintő törvényt

2020.05.19. 15:41

A Fidesz–KDNP és a Jobbik képviselői kedden megszavazták azt a titkosszolgálatokat is érintő törvényjavaslatot, amely felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárítása érdekében ellenőrizze az állami és önkormányzati szervezetek „elektronikus hírközlési hálózatainak tartalmát”. Lehet, hogy elírás, mert a törvényjavaslat szerint a szakszolgálat a forgalmat, nem pedig a tartalmat ellenőrizheti – írtuk korábbi cikkünkben. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Népszava cikke szerint Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke azt írta Felkai Lászlónak, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkárának, hogy a törvény „korlátlan megfigyelést eredményezhet”, „nem áll összhangban az alapjogi követelményekkel”, ráadásul „nem nyújt garanciát a személyes adatok és a magánélet védelméhez”. 

A parlamentben kedden szavaztak a Budapest–Belgrád-vasútfejlesztés anyagainak titkosításáról és a kulturális dolgozók közalkalmazotti státuszának megszűnéséről is.   • Hírek
  • Hírek