Egy egész család támadt a biztonsági őrre

2020.05.19. 10:47

Egyszerű bevásárlás is lehetett volna, végül csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt benyújtott vádirat lett abból, hogy egy ötfős kaposvári család január elején autóval elment egy üzletközpontba.

A feleségével, két nagykorú gyerekével és egy fiatalkorú fiával érkező apa az autóját egy sorompóval védett bejárat előtt tette le, elállva a lezárt részre való be- és kijutást. A biztonsági őr felszólította, hogy az autóval álljon el. 

„Az idősebb fiú a biztonsági őr rendre utasítása miatt indulatos lett és egy golfütőt vett elő a gépkocsijukból, amellyel az őket elküldeni igyekvő két őrre támadt. Ezt látva a sértettek segítségére sietett egy járókelő, azonban ekkor a többi családtag is bekapcsolódott a bántalmazásba. Golfütőkkel és botokkal támadtak a sértettekre, őket testszerte többször megütötték” – állt a Kaposvári Járási Ügyészség közleményében. 

Miután több járókelő jelezte, hogy kihívták a rendőröket, az elkövetők gépkocsiba pattantak, és a helyszínről gyorsan eltávoztak.

Az ügyészség a büntetett előéletű és letartóztatásban lévő szülőkre és az idősebb fiúra - aki különös visszaeső – végrehajtandó szabadságvesztésre, a bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelésre tett indítványt, míg a szabadlábon védekező  lánytestvérrel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.