2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

A Jobbik kizárná Varga-Damm Andreát a frakcióból

2020.05.20. 19:59 Módosítva: 2020.05.20. 22:26

Kedden a Fidesz mellett a Jobbik − a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján − is megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt. Nem sokkal később az ellenzéki párt frakcióelnöksége nyilatkozatban közölte: hibáztak.

Szerda este újabb közleményt adtak ki, amiben azt írják, hogy

a Jobbik frakciója – ha megfelelően tájékoztatják a törvényjavaslat tartalmáról és megfelelően előkészítik számára azt − sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához.

Mivel a Jobbik vezetésében „egy feloldhatatlan bizalmi válság” alakult ki Varga-Damm Andreával szemben, és elvárják tőle, hogy vállaljon felelősséget az üggyel kapcsolatosan. Ezért arra szólították fel Varga-Damm Andreát, hogy 24 órán belül adja vissza a mandátumát. „Amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor az ellenzéki párt frakcióvezetése kezdeményezi Varga-Damm Andrea kizárását a Jobbik frakciójából”, írták.

Kerestük a képviselőnőt, de egyelőre nem értük el, ha ez változik, cikkünket frissítjük.

Az új törvény felhatalmazza a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárítása érdekében ellenőrizze az állami és önkormányzati szervezetek „elektronikus hírközlési hálózatainak tartalmát”.