A kormány képviselői nem mennek el a népjóléti bizottság mai ülésére

2020.05.20. 13:25

A kormány képviselői nem vesznek szerdán részt az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén. „Egy későbbi alkalommal, a veszélyhelyzetet követően állnak csak a bizottság rendelkezésére, hogy a bizottság tagjainak külön is beszámoljanak a koronavírus-járvány aktuális helyzetéről” – közölte az MTI-vel a Kormányzati Tájékoztatási Központ.


Korózs Lajos, a bizottság elnöke sokadik alkalommal hívta meg a kormány és az operatív törzs képviselőit, akik eddig minden alkalommal eleget tettek a meghívásnak, és a napi munkájuk és a napi sajtótájékoztatók mellett több órán keresztül álltak a bizottság rendelkezésére és ott is külön is beszámoltak a járvány aktuális helyzetéről, írják közleményükben, melyben hozzáteszik: a

„mai napon a kormány képviselői azonban nem kívánnak élni a meghívással.”

A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása szerint a járvány elleni védekezés ma is teljes erőt és munkaidőt kíván mind a járványügyi hatóságoktól, mind az egészségügyi vezetéstől. 

A kormány és az operatív törzs képviselői legutóbb április 28-án, közel hétórás, maratoni ülésen számoltak be a legfrissebb fejleményekről az Országgyűlés népjóléti bizottságának. A népjóléti bizottság akkor Karácsony Gergely meghallgatását is kezdeményezte. A főpolgármester szerint tájékoztatást, segítséget nem nagyon kaptak, a Pesti úti idősotthonban pedig politikai lejárató kampány indult a főváros ellen, holott a csatározásoknak nem most lenne itt az idejük.