Június 16-tól megtarthatóak az ottalvós gyermektáborok is

2020.05.20. 23:40

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ma egy Facebook-videóban mondta el, hogy mikről döntött a kormány a bölcsődékkel, óvodákkal és iskolákkal kapcsolatban. Itt beszélt arról is, hogy a nyári táborok szervezéséről még egyeztetnek, arról csak jövő héten adnak tájékoztatást. Ehhez képest a szerda este megjelenő Magyar Közlönyben azt írják:

2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatóak.

Gulyás Gergely egy hete mondta kormányinfón, hogy a kormány döntött a a napközis nyári táborok megtartásáról, ám az ottalvósról csak hónap végén döntenek. A Magyar Közlöny alapján úgy tűnik, arról is döntöttek.

Maruzsa délután egyébként elmondta többek között, hogy mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez. Az óvodák és a bölcsődék 2020. augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be.

Arról is döntés született, hogy június 2-től engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, de a tanév hossza nem változik, és a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a digitális oktatás. További  részletek itt .