Lelopták a seregélyesi kastély fél tetőburkolatát

2020.05.20. 18:21 Módosítva: 2020.05.20. 18:52

Több száz négyzetméteren hiányzik a seregélyesi Zichy–Hadik-kastély tetejéről a vörösréz burkolat, mert azt áprilisban ellopták.

Miután a nyomozók helyszíni szemlét tartottak, lefoglalták a környék kameráinak felvételeit, és tanúkat hallgattak ki az ügyben, így sikerült azonosítani azokat, akik a tetőszerkezet lebontásában és a rézlemezek ellopásában a gyanú szerint részt vettek, olvasható a Police.hu-n.

Az eljárás alatt az is kiderült, hogy a lebontott vörösréz elemek eladásában kik, hogyan működtek közre, és az üzletet hol bonyolították le. A rendőrök ezért tovább nyomoztak, és az értékesítés helyszínének környezetéből kamerafelvételeket foglaltak le. Végül 2020. május 19-én hajnalban, összehangolt bűnügyi akcióban

16 helyszínről három férfit és négy nőt fogtak el, majd állítottak elő.

A nyomozók kutatást tartottak a gyanúsítottak otthonaiban, melynek során mobiltelefonokat, informatikai eszközöket és a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket foglaltak le.

A rendőrök két 24 éves férfit jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe és kezdeményezték letartóztatásukat. Öt személyt pedig orgazdaság vétség miatt hallgattak ki, de ők szabadlábon védekezhetnek a büntetőeljárás alatt. Két férfit továbbra is keresnek, ellenük elfogatóparancsot adtak ki.