Csütörtök reggel a magyar–román határ összes átkelője megnyílik

2020.05.20. 22:21 Módosítva: 2020.05.20. 22:33

Csütörtök reggel 6 órától a magyar–román határ valamennyi átkelője megnyílik – közölte a rendőrség szerda este. A Nyugat-Európából, illetve a nyugat-európai úti céllal történő tranzit átutazás továbbra is biztosított mindkét irányban, írja az MTI. A tranzitlehetőségek bővültek a személyautókkal, autóbuszokkal és a kisbuszokkal szállított azon román állampolgárok részére, akik Budapestről repülővel utaznak tovább, vagy Magyarországra érkezik a repülőgépük, és haza akarnak utazni.

Kitértek arra is, hogy az emiatt érkező autóvezetők és utasaik a beutazás során mentesülnek a hatósági házi karantén elrendelése alól. 

Utazásuk során, Magyarország területén csak az elengedhetetlenül szükséges alkalommal, a kijelölt benzinkúton és pihenőhelyen állhatnak meg.

A Liszt Ferenc repülőtérre utasokat szállító autóvezetőnek 24 órán belül a belépés helye szerinti határátkelőhelyen, a tranzitáló autóbuszokkal utazóknak az utazáshoz szükséges legrövidebb időn belül a kijelölt útvonalon el kell hagynia Magyarország területét.

A tranzitutasok beléptetésének feltétele, hogy alávetik magukat egészségügyi vizsgálatnak, koronavírus-fertőzés gyanúja nem állapítható meg, valamint rendelkeznek a schengeni határellenőrzési kódexben előírt beutazási és továbbutazási feltételekkel.

Az autóbusz, illetve kisbusz vezetője hitelt érdemlően igazolja menetlevéllel a repülőtérre történő szállítás tényét, a szállított utasok hitelt érdemlően igazolják, hogy rendelkeznek érvényes repülőjeggyel, továbbá azt, hogy a célországba történő belépésük biztosított – áll a rendőrségi közleményben.

Szerdán öt új átkelőt már megnyitottaka Csanád–Kiszombor, Tornya–Battonya, Nagyszalonta–Méhkerék, Érmihályfalva–Nyírábrány és Csanálos–Vállaj határátkelőket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla