Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoznak a labdás tüntető ellen

2020.05.21. 13:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csütörtökön hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomozást rendelt el annak a férfinak az ügyében, akinek a labdája, mint ő állítja, egy rendőrnő vállára pattant a hétfői Clark Ádám téri dudálós tüntetésen.

Az ügyészség közölte lapunkkal azt is, hogy rendelkeztek a labda, mint bizonyítási eszköz lefoglalásáról.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn ismét dudálós tüntetést tartottak délután a Clark Ádám téren. A rendőrségi honlap szerint a be nem jelentett gyűlés egyik résztvevője egy labdával szándékosan megrúgta a BRFK rendőrnőjét. Ezért a férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

P. Zsolt közösségi oldalán azt írta: nevetségesnek tartja a vádat, a labda dekázás közben pattant véletlenül a közelben álló rendőrnő vállára.

A dudálós tüntetéseket Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szervezi.  A demonstráció célja alapvetően a Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által elrendelt 60 százalékos kórházi ágyfelszabadítás és a koronavírus-törvény elleni tiltakozás volt. Azért választották a Clark Ádám teret, hogy Orbán Viktor is hallja a dudaszót a Várban.