Az operatív törzs ülése után tájékoztatót tartanak, élőben közvetítjük ma is.

Ezeket a kérdéseket küldtük el ma az operatív törzsnek:

  • Egy államtitkári írásbeli válasz szerint a magyar koronavírus-terápiás protokollban használják a hidroxi-klorokint. Valóban használják? Ha igen, nem jár ez kockázattal, főként miután egyre több tanulmány jut arra, hogy nem használ, sőt komoly mellékhatásai vannak? Miért szerepel mégis a magyar klinikai gyakorlatban, és milyen esetben kerülhet ki onnan? Végeznek a magyar hatóságok, szakmai intézmények vizsgálatot arról, hogy valóban hatékony-e ez a szer?
  • Pontosan meddig marad ingyenes a parkolás az országban, és mi indokolja ezt? A veszélyhelyzet idején, a tömegközlekedés igénybevételének csökkentésére hivatkozva hozott rendelkezés a rendkívüli jogrend visszavonásával is fennmaradhat majd?
  • Hogyan alakult a háziorvosok által kért koronavírus-tesztek aránya az elmúlt hét napban – csökken ezeknek a mértéke?
  • Részletesen tájékoztatott Müller Cecília a napközis táborok egészségvédelmi feltételeiről, ám azóta, az éjszaka folyamán megjelent egy kormányrendelet, amely június 16-tól az ottalvós táborokat is engedélyezi. Milyen követelményekkel, létszámmal, és más egészségvédelmi feltételekkel lehet ottalvós nyári tábort rendezni, és javasolják-e az ezeken való részvételt?

Az MTVA adását az RTL Klub segítségével közvetítjük.