Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Egyszerre hét helyen csapott le a rendőrség és a TEK Pest megyében

2020.05.21. 07:04

Negyvenkét rendőr 14 szolgálati autóval és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével csapott le 7 helyszínen Pest megyében, írja a Police.hu. A Gödöllői Rendőrkapitányság által koordinált akciót több hónapos felderítő munka előzte meg. 

A rendőrök szerda hajnalban csaptak le egy dílerre és vevőkörének 10 tagjára. A 48 éves  Sz. József a „kati”, a „kréta”, a „füst” és a „kristály” fantázianevű szereket árulta adagonként 1000 forintért  Kerepesen, Mogyoródon, Kistarcsán és a fővárosi peremkerületekben. 

Akadt olyan ügyfele, aki alkalmanként 20 pakkot vásárolt tőle. A kerepesi férfi bejelentett, állandó munkahellyel nem rendelkezik, az üzlet azonban jól hozott a konyhára: az elmúlt hónapokban több milliós jövedelmet könyvelhetett el.

A helyszíni szemléken a megtalált új pszichoaktív anyagokat bezacskózták, ahogyan bűnjelcímke került az egyik előállított lakásán talált 72 darab lőszerre is, ezeket a későbbiekben szakértő vizsgálja. A rendőrök a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében műszaki cikkeket, több százezer forintot, mobiltelefonokat foglaltak le.

Sz. József a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A férfit őrizetbe vették, a Gödöllői Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.   • Vennék
  • Hírek