Nők, LMBTQI emberek, romák és fogyatékossággal élők járhatnak a legrosszabbul a koronavírus-válságban

2020.05.22. 09:48

Különböző kisebbségi csoportok másképp élik meg a járvány következményeit, a már eleve sérülékeny csoportok pedig még nehezebb helyzetbe kerültek, közölte Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet, amely együttműködést kezdeményezett más hazai nonprofit szervezetekkel, hogy közösen megmutassák, hogyan hat a járvány a különböző hazai kisebbségi csoportokra.

A Nyitottak vagyunk az Amnesty International Magyarországgal, a Bagázs Egyesülettel, a Háttér Társasággal és a Salva Vita Alapítvánnyal közösen összeállított egy beszámolót “A COVID-19 hatásáról a nők, LMBTQI emberek, romák és fogyatékossággal élők helyzetére” címmel, szakértői véleményekkel, adatokkal és konkrét tippekkel munkáltatók számára. A Nyitottak vagyunk további hazai cégek és szervezetek csatlakozását várja a projekthez.

A közös kezdeményezés eredményeként született anyagot a szervezetek közösen terjesztik, eljuttatják például a Nyitottak vagyunkhoz csatlakozott több mint ezer munkáltatóhoz, de mindenki számára hozzáférhetővé teszik a nyitottakvagyunk.hu weboldalon és a szakértői szervezetek a közösségi média csatornáin is.