Szóváltás után fülön szúrta áldozatát egy férfi Bakonyszombathelyen

2020.05.22. 09:19

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Bakonyszombathelyen, az utcán, tavaly nyáron előzetes szóváltást követően a fülén keresztül megszúrta a sértettet, közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint 2019. augusztus 31-én a vádlott egy társával Bakonyszombathelyen, az utcán, előzetes szóváltást követően rátámadt a sértettre és a vele ott lévő testvérére, lökdösődés alakult ki,

majd a vádlott egy alkalommal, egy késsel a bal fültájékán megszúrta a sértettet.

Ezt követően a vádlott társával együtt elmenekült a helyszínről és elrejtőzött a kukoricaföldön, a sértett pedig percekkel a szúrás után összeesett, életét a helyszínre kiérkező mentőorvosnak sikerült megmentenie. Csakhogy a sértettnek a szúrás következtében a baloldali fülkagylón áthatoló, az I. és II. nyakcsigolya törését is eredményező nyaktáji szúrt, 2 hónap alatt gyógyuló sérülése keletkezett.

A késsel a nyaktájékot ért közepes erejű szúrás a nyaki nagy verőér sértésének reális lehetősége miatt alkalmas volt emberélet kioltására is

– állapította meg a vádhatóság, amely éppen ezért a vádlottal szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt, társával szemben pedig garázdaság vétsége miatt emelt vádat. 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben az a vádlott, aki fültövön szúrta a sértettet, az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, abban az esetben a törvényszék öt év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélje, valamint négy évre utasítsa ki Magyarország területéről. Társával szemben pedig a bűncselekmény beismerése esetén arra tett indítványt az ügyészség, hogy a törvényszék 200 ezer forint összegű pénzbüntetésre ítélje. 

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság tartsa fenn annak a vádlottnak a letartóztatását, aki fültövön szúrta a sértettet, figyelemmel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást veszélyeztetné.