Egy robogós futár állította meg a rendőrök elől menekülő autóst a Bajcsy-Zsilinszky úton

2020.05.23. 21:31 Módosítva: 2020.05.24. 08:42

Összetűzésbe került a rendőrökkel egy férfi szombat este fél nyolc előtt nem sokkal a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilika mellett. 

A férfi Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de egy arra járó robogós ételfutár kétszer is megállította. 

A BRFK közlése szerint az intézkedés közben az egyik járőr megsérült, a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanújával tettek feljelentést.  

ezgif.com-optimize(1).gif

A történtekről egy olvasónk számolt be, aki épp arra járt, és videót is küldött az esetről. Azt írja, annyit látott, hogy áll egy kék Suzuki a külső sávban, mögötte pedig egy rendőrautó. Kiszállt két rendőr az autóból, és elindultak a Suzuki felé, a férfi azonban hirtelen úgy döntött, hogy elmenekül, és nagy gázzal megindult.

Erre a rendőrök visszapattantak az autóba, de nem kellett hosszan üldözni az autóst, mert az szinte azonnal lefékezett. Amikor ismét kiszálltak a rendőrök, a Suzuki hirtelen tolatni kezdett, és olvasónk beszámolója szerint kis híján elütötte az egyik rendőrt, és nekitolatott a rendőrautónak.

Ezután megfordult a kék Suzuki, és a Deák Ferenc tér felé indult volna el.

CSAKHOGY SZEMBETALÁLTA MAGÁT A NETPINCÉR ARRA JÁRÓ ROBOGÓS FUTÁRJÁVAL, AKI BEFÉKEZETT ELŐTTE, ÉS NEM ENGEDTE TOVÁBB. 

Egy robogós futár állította meg a rendőrök elől menekülő autóst a Bajcsy-Zsilinszky úton

Egy gyors rükverccel ismét megfordult a Suzukis, hogy a másik irányba meneküljön, de a kissé tétova rendőrautóval ellentétben a robogós elé került, és ismét megállásra késztette.

Ekkor kiszállt a sofőr, és odasétált a rendőrökhöz, akik megpróbálták megbilincselni. Kisebb lökdösődés kezdődött, ugyanis ketten se tudták a rendőrautóhoz állítani a feldühödött férfit. 

A férfi megpróbált kiszabadulni a rendőrök kezei közül, mire az egyik rendőr a nyakánál fojtogatta, közben társa a karját rángatta, és kirúgta a lábát.

Miután sikerült így levinni a földre a sofőrt, egy ideig még tekergették a végtagjait, mire meg tudták bilincselni.

Olvasónk azt írja, szinte azonnal érkezett a helyszínre egy rendőrkisbusz, amiből jó pár rendőr szállt ki. Alig pár perc múlva pedig még négy másik szirénázó rendőrautó száguldott a Bazilikához. 

Frissítés: A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel válaszolt az Index kérdéseire. Azt írják, szombat este 19 óra 25 perc körül a BRFK járőrei egy férfi ellen intézkedtek a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél, mert a férfi korábban egy piros lámpánál láthatóan zavartan viselkedett, illetve becsmérlő kifejezéseket tett.

A sofőr az egyik intézkedő járőrt hátramenetben megpróbálta elütni, majd előremenetbe kapcsolt és menekülni próbált. A másik rendőr ekkor a jármű elé állva próbálta ezt megakadályozni, de a sofőr őt is megkísérelte elütni. 

A járőrök ezután a szolgálati autóval indultak utána, de a férfi hátramenetbe kapcsolt és a rendőrautónak nekitolatott, majd ismét menekülni akart. A sofőrt ebben végül egy motoros akadályozta meg úgy, hogy a motorral az autó elé állt.

A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során az egyik járőr a jobb könyökén megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentéssel él az illetékes ügyészség felé, zárják levelüket.