Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

A szakképzést folytató iskolák június 2-től újra működhetnek nappali munkarendben

2020.05.23. 21:42 Módosítva: 2020.05.23. 23:14

Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben, amelyben az áll, hogy június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint folyik az oktatás. Ugyanakkor az iskolák a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető a tanulók felzárkóztatása céljából.

A szakképzést folytató iskolák június 2-ától a veszélyhelyzetet megelőzően alkalmazott nappali vagy esti munkarendben vagy tantermen kívüli, digitális munkarendben egyaránt működhetnek az iskola vezetőjének döntése szerint, írja az MTI.

A jogszabály szerint június 2. és június 26. között minden általános és középfokú iskola megszervezi a tanulók felügyeletét. A felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható.

Ha a tanuló a lakóhelyétől eltérő településen jár iskolába, és a saját intézményében nem tud tanulófelügyeletben részt venni, felügyeletének ellátását a lakóhelye szerinti településen működő iskola nem tagadhatja meg.

A jogszabályban rendelkeznek a gyermekétkeztetésről is, amely szerint az iskolákban június 26-áig az intézményi gyermekétkeztetést a tanítási év szabályai szerint kell biztosítani. A felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára a szünidei gyermekétkeztetést a tanítási szünetre vonatkozó szabályok szerint kell biztosítani.

A rendelet június 2-án lép hatályba.