Ne vezessen ittasan, akkor sem, ha debreceni!

2020.05.23. 08:49

A debreceni rendőrök több ittas sofőrrel szemben is eljárást indítottak. Mindegyik ittas járművezető kockára tette saját és mások testi épségét, írja a rendőrség, és össze is szedték ezeket:

  • A Dóczy József utcán haladt egy férfi autójával 22-én 4 óra körül, amikor elvesztette uralmát a jármű irányítása felett és letért az útról, és felhajtott a járdára, majd egy betonpillérnek és egy parkoló gépkocsinak ütközött. A balesetben nem sérült meg senki, de kiderült, a sofőr alkoholt ivott: a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, és az autóban még felbontott italokat is találtak az egyenruhások. A rendőrök a férfit előállították és vele szemben eljárást indítottak.
  • A járőrök aznap 23 óra körül Debrecenben, a Szabó Kálmán utcán közlekedtek, amikor észrevettek egy autót, aminek "bizonytalan volt az úttartása". Az igazoltatásnál kiderült, hogy a sofőr ittasan ül a volán mögött, ezért őt elfogták és előállították.
  • Szintén Debrecenben, a Petőfi téren igazoltattak a rendőrök egy motorost május 23-án, az alkoholszonda pedig pozitív értéket mutatott. A férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indult vele szemben eljárás.
  • Május 23-án 3 óra körül Debrecenben, az Antal József utcán igazoltattak egy sofőrt a rendőrök, a sofőr felől pedig erős alkohol szag áradt. Végül a rendőrök gyanúját az alkoholszonda pozitív értéke is megerősítette. A férfit elfogták, előállították, és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak vele szemben.