Fegyvert rántottak a rendőrök, innen tudta a robogós futár, hogy baj van

2020.05.24. 19:53 Módosítva: 2020.05.24. 20:45

Az RTL Híradójának nyilatkozott az a robogós futár, aki tegnap a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Szent István-bazilika mellett megállított egy autóst, aki a rendőri igazoltatás elől akart elmenekülni a Suzukijával.

Folyamatosan mérlegeltem azt, hogy mennyire  fér bele a kereteimbe és a képességeimbe az, hogy feltartsam a suzukist

– mondta Dávid, a futár.

A híradó riportja szerint Dávid először nem tudta, hogy pontosan mi történik, de aztán látta, hogy a kocsi sofőrje hátratolatva elsodorta az egyik rendőrt, majd azt is, ahogy a rendőrök fegyvert rántottak. 

Ahogy arról az Index korábban beszámolt: néhány pillanat alatt két rendőrt is majdnem elgázolt tegnap a kék autót vezető sofőr, a futár pedig a rendőrök segítségére sietett, feltartóztatta a kocsit. A suzukist végül sikerült földre vinniük a rendőröknek, aztán egy ideig még tekergették a végtagjait, mire meg tudták bilincselni.

A rendőrség közleményéből az is kiderült, hogy az igazoltatott férfinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során az egyik járőr a jobb könyökén megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentéssel él az illetékes ügyészség felé.