Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Két év fogházat kérnek a két ember halálát okozó sofőrre

2020.05.25. 14:46
Vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a sofőrrel szemben, aki két ember halálát okozta tavaly augusztusban Törökszentmiklósnál.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség MTI által idézett közleménye szerint az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség. Felidézték: 2019. augusztus 8-án délelőtt a vádlott személyautójával a 4-es főúton Törökszentmiklós külterületén haladt Debrecen felé.

Egy enyhe jobbkanyarban mintegy óránkénti 100 kilométeres sebességgel, forgalmi ok nélkül - figyelmetlenségből - átlépte a felezővonalat és járművével nekiütközött egy szemből érkező  pótkocsis teherautó első futóművének. A személygépkocsi megpördült és az eredeti menetiránya szerinti jobb oldalon állt meg. A teherautó a futómű sérülése miatt irányíthatatlanná vált, oldalra borult, és rázuhant a vádlott gépkocsija mögött haladó autóra.

A szabályosan közlekedő autó vezetője a helyszínen meghalt, kiskorú utasa később, a kórházban vesztette életét. A teherautó sofőrje nyolc napon belül, míg a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléséket szenvedett.

A vád szerint a baleset azért következett be, mert a vádlott nem tartotta be a KRESZ jobbra tartásra vonatkozó szabályait. Az ügyészség vádiratában indítványozta a bíróságnak, hogy az előkészítő ülésen a vádlottat - ha beismeri bűncselekményt - ítélje két év két hónap fogházra és három  évre tiltsa el a közúti játművezetéstől.  Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt első fokon.  • Vennék
  • Hírek