2024. június 20. 15:00
Szlovénia 1
Szerbia 1
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia 1
Anglia 1
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00 ÉLŐ
Spanyolország 0
Olaszország 0

Mégsem épül ipari kikötő Balatongyörökre

2020.05.25. 09:27 Módosítva: 2020.05.26. 22:44

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) képviselői bejelentették a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi, online ülésén, hogy nem épül ipari kikötő Balatongyörökre, a Szent Mihály-kápolna lábához – írta a Népszava. A város polgármestere, Bíró Róbert azt mondta a lapnak, hogy sikeresnek bizonyult a lakossági és az önkormányzati tiltakozás. 

"Egyelőre várjuk a Balatoni Fejlesztési Tanács válaszát, melyik településen lehetne elfogadható egy ilyen létesítmény. Jelenleg azonban semmilyen szolgálati kikötő engedélyezése nincs folyamatban" – nyilatkozta a Népszavának Siklós Gabriella, az OVF szóvivője. 

A kikötő ötletével tavaly ősszel, az önkormányzati választások után szembesültek a helyiek. A tervek szerint a kikötő mellett kőberakó is épült volna, a beruházás nemcsak a partszakasz, de a környező települések életét is jelentősen megváltoztatta volna. A helyiek tiltakozó csoportot alapítottak Facebookon, novemberben több százan tiltakoztak a Szent Mihály-kápolnánál.

Januárban a vízügy lakossági fórumon próbálta meggyőzni a lakókat az ipari kikötőről, de ez nem sikerült. A Balatonért aggódó civilek több pontból álló követelést adtak át idén februárban a kormánynak, a petíciójukban szerepelt az is, hogy állítsák le a Balatongyörökre tervezett beruházást.