Meghalt a kerékpáros férfi, akit Nyíregyházán gázoltak el két nappal ezelőtt

2020.05.26. 19:45 Módosítva: 2020.05.26. 20:49

Mint hétfőn megírtuk, egy ittas, jogosítvány nélkül száguldozó 19 éves férfi elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán, a Korányi Frigyes út melletti szervizúton. A Nyíregyházi Járásbíróság keddi közleményéből kiderül, hogy az újraélesztett és válságos állapotban kórházba kerülő férfi végül belehalt sérüléseibe. 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 26-án a halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves férfi 2020. május 24-én hajnalban ittasan, jogosítvány és világítás nélkül közlekedett autójával Nyíregyházán, a Korányi Frigyes út melletti szervizúton, mely során elütötte az úttest közepén, kerékpárral közlekedő sértettet. A gyanúsított az ütközés után nem állt meg, elhagyta a helyszínt anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a sérült férfinak, vagy értesítette volna a mentőket.

A gyanúsítottat akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik, így a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője elsődlegesen szabadlábra helyezés érdekében, másodsorban enyhébb kényszerintézkedés – bűnügyi felügyelet – elrendelése érdekében jelentett be fellebbezést.