Budaörs leteszteltette az óvodai és bölcsődei dolgozókat, nyolc főnél pozitív lett

2020.05.26. 15:50

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után a budaörsi önkormányzat megkeresésünkre válaszul közölte, hogy már 310 főt teszteltek vérből végezhető gyorsteszttel, közülük hét óvodai és egy bölcsődei dolgozó eredménye lett pozitív, azaz összesen nyolc fertőzést azonosítottak. Az érintettek között nincs veszélyeztetett korú.

"A fertőzöttek közül nem dolgozott senki ügyeletes beosztásban. Mielőtt az óvodai-bölcsődei ügyeletet biztosítottuk volna, előzetesen minden abban résztvevőt szűrtünk, és akkor nem találtunk fertőzöttet. Tesztelés nélkül senki nem kerülhetett gyerekek közelébe" – írták.

Korábban írtuk:

Minden óvodai és bölcsődei dolgozót, összesen 215 főt teszteltetett le Budaörs önkormányzata az intézmények május 25-i nyitása előtt, és mint írják az önkormányzat honlapján,

„Öt, egyébként tünetmentes, munkatársunknál lett pozitív a teszt. ők 2 hétig karanténban lesznek, s ezt követően akkor állhatnak munkába, ha a megismételt teszt negatív eredményt mutat."

Tájékoztatójában Wittinghoff Tamás polgármester azt írja: az intézmények helyiségeit és felszereléseit, valamint a játékokat is alaposan fertőtlenítették. Kérik, hogy aki viszi a gyermekét az intézmények valamelyikébe, az tartsa be az elsősorban a gyermekek érkezéséhez és elviteléhez kapcsolódó biztonsági intézkedéseket.

A budapesti óvodák és bölcsődék június 2-án nyithatnak hagyományos rendben.  • Hírek
  • Bankszámla