Válságos állapotban egy csurgói nő, sóoldat helyett fertőtlenítővel kezelték

2020.05.27. 20:38 Módosítva: 2020.05.27. 21:59

Válságos állapotban kezelnek egy nőt Pécsen, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott – számolt be róla az ATV

A 42 éves csurgói nőn nőgyógyászati műtétet kellet végrehajtani.

A beavatkozás során a feltárt szakaszt nem sóoldattal, hanem erős fertőtlenítőszerrel mosták át, mert előzőleg összecserélhettek két üveget. 

Késmárky András sürgősségi szakorvos az ATV-nek azt mondta, a hiba súlyos következményekkel jár, és akár halállal is végződhet, mert a fertőtlenítőszer összetevői és annak bomlási anyagai az emberi szervezetre nézve súlyos fenyegetést jelentenek.

A nőt jelenleg Pécsett kezelik az intenzív osztályon, állapota válságos. Az ATV híradója úgy tudja, hogy a műtős személyzet egyik tagja a történtek után összeomlott. Őt is kórházban kezelik az eset óta. 

A rendőrség ismeretlen tettes ellen foglakozás körében elkövettet gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást az ügyben. A kórház annyit közölt: jelenleg is zajlik egy belső és egy hatósági vizsgálat is. Azt írják, hogy együttműködnek a hatóságokkal.