Több százmillió forintot zsarolt ki egy magyar feltaláló üzletembertől az ügyvédje

2020.05.27. 08:29 Módosítva: 2020.05.27. 08:42

Bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények miatt nyomoz a Fővárosi Nyomozó Ügyészség. A rendőrséggel és a Terrorelhárítási Központtal közös, nagy szabású akciót hajtottak végre  több budapesti és Pest megyei helyszínen, hogy elfogjanak egy budapesti ügyvédet és társait. 

piz
Fotó: ugyeszseg.hu

Egy negyvenhárom éves budapesti ügyvéd 2014-ben megbízást kapott egy feltaláló üzletembertől, hogy lássa el a kozmetikai termékeit forgalmazó cégét érintő ügyvédi feladatokat. Az ügyvéd felismerte, hogy megbízója bizalmatlan a hatóságokkal szemben, így elhatározta, hogy ügyfelét kihasználva, csalárd módon jut anyagi előnyhöz - írja az ügyészség a közleményében.

Elhitette ügyfelével, hogy házkutatást fognak nála tartani, és elkért tőle több adathordozót, amik üzleti és személyes titkokat tartalmaztak. Házkutatás persze nem volt, de az adathordozókat nem adta vissza, hanem egy társával azt hazudta, hogy a sértett védelme érdekében a Dunába dobták őket. 

Az ezt követő években az ügyvéd az üzletember költségén létrehozott több gazdasági társaságot, amiket a saját bizalmi embereivel töltött fel, és a cégek közötti pénzmozgások felhasználásával százezer eurót tulajdonított el a sértettől. Amikor az ügyfél 2017-ben felmondta a megbízást, az ügyvéd több társával együtt megzsarolta, és a rákövetkező évben több százmillió forintnyi vagyont, gyémántokat, készpénzt és ingatlant szerzett meg tőle élet elleni fenyegetéssel.

Screen Shot 2020-05-27 at 08.30.55.png
Fotó: Fővárosi Főügyészség

A hatóságok a házkutatások és elfogások során bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, vagyontárgyakat és kábítószert foglaltak le. Öt embert hallgattak ki gyanúsítottként, hármat őrizetbe vettek.  • Hírek
  • Bankszámla