Szeptember végéig minden hétvégén a gyalogoséké lesz a pesti alsó rakpart

2020.05.28. 16:20

Szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart, amint a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, mondta Karácsony Gergely főpolgármester a főváros "Restart Budapest" címmel indított hat részes beszélgetéssorozat második alkalmán

Az elmúlt két hétvégén már ki lehetett próbálni, hogy milyen a rakpart autósok nélkül, de a tervek szerint a lezárás mellett különböző programok is lesznek, ha véget ér a járvány.  

A rakpartnak olyannak kell lennie, mint egy megnyitott köztérnek, hogy az emberek használják, menjenek ki oda

mondta márciusban az Indexnek Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) februárban kinevezett vezetője. Arról is beszélt, hogy nem szeretnénk a rakpartra pálmafás plázst vagy fesztiválvárost bódékkal. Helyette azt akarják megmutatni, hogy a Duna-partot a belvárosi szakaszon is lehet arra használni, hogy oda lemenjünk, sétáljunk, vagy igyunk egy fröccsöt.

Karácsony egyúttal azt is bejelentette a csütörtöki beszélgetésen, hogy nyáron a város több pontján is kertmozikat nyitnak meg. Erre a fővárosi tulajdonú Budapest Film vezetése már február óta készül.