Jenő
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Kettős tüdőátültetés mentette meg egy 18 éves koronavírusos beteg életét

2020.05.29. 10:39

Sikeres kettős tüdőátültetéssel mentették meg egy 18 éves fiú életét, akinek tüdejét szinte elpusztította az új koronavírus – jelentette be a milánói Policlinico Kórház.

Az MTI híre szerint a beteg, aki a járvány kezdete előtt két héttel ünnepelte a 18. születésnapját, és akit 58 napon át gépekkel tartottak életben, most már „teljesen magánál van, együttműködik és folyik a rehabilitációja" – közölték orvosai csütörtökön.

img-20200529-wa0005 7bf2a6a0bcd9aad3154d5b358d9aaec8
Fotó: Policlinico di Milano

A beteg teljesen egészséges volt az előtt, hogy március elején megfertőződött a koronavírussal, csakhogy a koronavírus „helyrehozhatatlan károkat okozott a tüdőn" – írták közleményükben. „Kapcsolatba léptünk Csen Csin-ju kínai professzorral, akit személyesen ismerünk, és akivel megvitattuk az esetet, mivel ő már előttünk találkozott ilyen problémával" – mondta Mario Nosotti professzor, a kórház mellkasműtéti és tüdőtranszplantációs osztályának az igazgatója.

A kórház közölte, hogy a bécsi Orvostudományi Egyetem és az AKH kórház orvosai is végrehajtottak hasonló műtétet, a koronavírus által súlyos tüdőkárosodott 45 éves beteg életét mentették meg így a múlt hónapban.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!