Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Vádat emeltek az iskolatársát hátbaszúró tizenhárom éves lány ellen

2020.05.29. 16:18 Módosítva: 2020.05.29. 16:25

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat az ellen a tizenhárom éves lánnyal szemben, aki 2019. december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta tizenöt éves iskolatársát - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

A lány az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül egy 11,3 centi pengehosszúságú késsel a jobb lapocka alatti részen szúrta hátba iskolatársát, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség szerint a vádlott nem kóros elmeállapotú, és rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így életveszélyt okozó testi sértés miatt büntethető.

A gyanúsított a késelést egy felfegyverkezve elkövetett rablási kísérlet miatt folyamatban lévő eljárás ideje alatt követte el.

Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, akkor két év javítóintézettel büntessék. Illetve kérték, hogy a lányt tartsák letartóztatásban, mert továbbra is fennáll nála a bűnismétlés veszélye.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport