2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 1
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0

Egy évre elvennék a családi pótlékot, ha a gyereket erőszak miatt elítélik

2020.05.30. 10:26

"Az erőszakot az iskolából ki kell vezetni, az ezt célzó törvényjavaslatok egy része már az Országgyűlés előtt van", mondta Horváth László miniszterelnöki megbízott péntek este az M1-en. Horváth szerint ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet, írja az MTI.

A miniszterelnöki megbízott azt mondta, ezért döntött a kormány az iskolaőrség felállításáról és a büntethetőség korhatárának leszállításáról. Ezekről a döntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt először a csütörtöki kormányinfón. Horváth hozzátette, az iskolaőrséget a jövő tanévtől vezetik be, tagjai a rendőrség állományában lesznek. Szerinte ennek lesz visszatartó ereje, és az iskolák kezében lesz egy olyan eszköz, amivel bent a biztonságot lehet garantálni.

Ezután azt is mondta, hogy az erőszak gyökere nem az iskolában van, hanem a családban, a társadalmi környezetben, ahol az erőszakos gyerek megtanulja a viselkedési mintákat, amiket majd bevisz az iskolába. Ezért pedig

javasolják, hogy amelyik gyereket elítélik iskolai erőszak miatt, annak családjától vonják meg a családi pótlékot egy évre.

Példaként a gyöngyöspatai szegregáció miatt megítélt kártérítésről is beszélt. Horváth szerint abban az esetben, ha valaki 16 évesen csak hat osztályt végzett, de több mint kétezer órát hiányzott, a tudás hiányáért nem az iskola és a tanár a hibás és felelős, hanem a család.