Mindössze 21 ezer tanuló ment vissza az iskolákba

2020.06.03. 05:34

Mintegy 21 ezer tanuló jelent meg kedden a tankerületek fenntartásában lévő iskolákban, közölte a Népszavával a Klebelsberg Központ. Jelenleg 700 ezer általános és 500 ezer középiskolás van az országban, írta a Népszava.

Az MTI által idézett cikk emlékeztet arra, hogy a kormány két hete döntött az iskolák júniusi kinyitása mellett. Az intézményeknek ugyanakkor be kell tartaniuk a járványügyi intézkedéseket, és a fertőtlenítést is biztosítani kell.

Az idevágó kormányrendelet kormányrendeletben az áll, hogy június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint folyik az oktatás. Ugyanakkor az iskolák a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető a tanulók felzárkóztatása céljából.

Ugyanakkor június 2. és június 26. között minden általános és középfokú iskola megszervezi a tanulók felügyeletét.

A felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható. Ha a tanuló a lakóhelyétől eltérő településen jár iskolába, és a saját intézményében nem tud tanulófelügyeletben részt venni, felügyeletének ellátását a lakóhelye szerinti településen működő iskola nem tagadhatja meg.