Védelmi intézkedések, járványügyi készültségi kérdések a nemzeti konzultáció első kérdéseiben

2020.06.03. 17:29

Elindul a koronavírussal kapcsolatos nemzeti konzultáció, Dömötör Csaba Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára pedig elmondta, az első négy kérdés ebből miről fog szólni:

1. Az első kérdés arról fog szólni, hogy a magyarok melyik védelmi intézkedéseket támogatják a járvány esetleges újabb hulláma esetén?

Itt összesen kilenc válaszlehetőség van a maszkiviseléstől a kijárási korlátozásig.

2. A második kérdésben azt kérdezik, hogy fenn kell-e tartani a járványügyi készültséget, mindaddig, míg fennáll a második hullám veszélye?

Dömötör szerint erről már most nagy vita megy a parlamentben.

3. A  harmadik kérdés az idősotthonok védelméről szól.

Az államtitkár szerint ugyanis ez azért aktuális, mert Magyarországon a járvány minden negyedik áldozata idősotthonokban élt.

4. A negyedik kérdés a védőfelszerelésekre vonatkozik,

mert Dömötör szerint ezekből az egész világon nagy hiány van, ezért kérdés arra vonatkozik, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak, hogy meg kell-e erősítenünk a magyarországi gyártókapacitásokat.

A nemzeti konzultáció kérdőívén összesen 13 kérdés szerepel, Dömötör azt ígérte, hamarosan jelentkeznek a részletekkel. Ezekben a kérdésekben fog szerepelni egy Soros György-kötvényekről szóló kérdés is, ezt Orbán Viktor miniszterelnök árulta el egy héttel ezelőtt.

(Ajánlókép: A visszaküldött  nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy 2017. december 2-án. Fotó: MTI)  • Hírek
  • Hírek