Eszter, Eliza
EUR 382,19 Ft
USD 358,34 Ft
14 °C
24 °C

Heves zivatar, jégeső is várható a Dunántúlon

2020.06.03. 14:13

Narancssárga, másodfokú riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya megye, Győr-Moson-Sopron megye, Somogy megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye és Zala megye területére heves esőzések és jégeső veszélye miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint hasonló időjárás várható csütörtökön északkeleten is.

A dunántúli régióban heves zivatar is valószínű, ám a zivatarok nagy része este megszűnik. Csütörtök reggeltől főként az ország északkeleti felén várhatóak zivatarok, melyek között egy-egy heves zivatar is lehet. A zivatarokat szerdán és csütörtökön is nagyobb méretű jég (>2 cm), viharos szél (jellemzően 70-90 km/h, de egy-egy helyen a 90 km/h-t is meghaladhatja), és esetleg felhőszakadásszerű csapadék kísérheti.

Az ország nagyobb részén elsőfokú riasztás van érvényben, írja a katasztófavédelem, itt veszélyforrás elsősorban a villámlás, a megerősödő szél vagy a jégeső lehet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!



  • Eladnék
  • Biztosítás