Vencel
10 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Karóval és zenedobozzal támadtak a szembeszomszédokra Ötvöskónyiban

2020.06.03. 07:19

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy fiatalkorú lány és két társa ellen, akik egy Somogy megyei faluban rátámadtak a velük haragos viszonyban álló család tagjaira, közölte a vádhatóság.

A közlemény szerint a vádlottak szélesebb családi körben 2019 decemberének elején a délutáni órákban Ötvöskónyiban italoztak egyikük élettársa otthonában, miközben hangosan zenét hallgattak.

A társaság tagjai közül többen leittasodtak, majd a szintén ittas két férfi vádlott fiatalkorú társukkal együtt kiment az utcára. A többszörösen büntetett előéletű vádlott az úttesten letolta nadrágját és nemi szervét mutogatva obszcén kifejezéseket kiabált haragosának, aki a szemközti házban tartózkodott. A sértett észlelve a vádlottakat odament hozzájuk és haza akarta küldeni őket, azonban mindhárman rá támadtak, karóval, léccel és kézzel ütötték

– áll a beszámolóban, amely szerint a sértett segítségére sietett anyja és sógornője, akiket azonban szintén bántalmaztak az elkövetők. Az idősebb nő bal szemöldöke felett sérült meg, amikor az egyik férfi egy zenedobozzal megütötte, míg a fiatalabbnak az arcán keletkezett sérülése.

A vádlottak cselekményét az utcán többen is látták, a rendőrséget végül a sértett férfi értesítette egy kölcsönkért telefonról. 

Az ügyészség a letartóztatásba került, majd időközben más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben – amennyiben előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri – 3 év börtön büntetést, fiatalkorú társával szemben próbára bocsátást, míg harmadik társukkal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtön büntetést indítványozott, zárta sorait az ügyészség.