Meghalt két idős beteg, 1182 az aktív esetek száma

ALR 4817
2020.06.08. 08:34

Újabb 6 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4014 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg. Ezzel 548 főre emelkedett az elhunytak száma, 2284-en pedig már meggyógyultak – írja a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap.

Az aktív fertőzöttek száma 1182 fő.

Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48  százaléka budapesti. 385 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Szombatról vasárnapra 17 fővel nőtt az aktív fertőzöttek száma, míg pénteken még csökkenőben volt ez az adat.

A hétvégén nem tartott sajtótájékoztatót az operatív törzs, az utolsó, pénteki tájékoztatón Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy továbbra is kedvező járványügyi helyzet van Magyarországon. Újra látogathatók a szociális intézmények egészséges lakói, de csak egészséges hozzátartozók által.

A napokban eldőlt az is, hogy a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok minden korlátozás nélkül utazhatnak egymás országainak területeire, nem kell ezentúl sem negatív koronavírusteszt, és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is. Szombaton pedig arról érkezett hír, hogy vasárnaptól mentesülnek a karanténkötelezettség alól a Németországból hazatérő magyarok.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon:

(Borítókép: Járókelők Budapesten a kijárási korlátozás feloldásának napján 2020. május 18-án. Fotó: Aradi László / Index)