Nyomkövetővel lopott több mint egymillió forint értékben sportszereket egy érdi férfi

2020.06.08. 17:49 Módosítva: 2020.06.08. 22:02

Nem az eszéért szerethetik ismerősei azt az érdi férfit, aki társával a helyi  sportegyesület raktárából lopott úgy, hogy bűnügyi felügyelet alatt állt, és emiatt rajta volt egy nyomkövető. A lopást június 3-án követték el. 

A Budakörnyéki Járásbíróság hétfői közleménye szerint elrendelték a férfi letartóztatását, és nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folytatnak nyomozást.

A férfi és két társa – egyikük máig ismeretlen – betört az egyesület területére. A tárolóhelyiségből összesen legalább 1 171 800 Ft értékben különböző pálya-karbantartási eszközöket és szerszámokat vittek el, melyek az egyesület elnökének a tulajdonát képezik. Az eszközöket a gyanúsított ismert társának autójával annak lakásába szállították.

A hatóság a gyanúsított társának lakásában az ellopott tárgyak egy részét megtalálta és lefoglalta.

A büntetett előéletű gyanúsított jelen cselekményét visszaesőként követte el, ellene jelenleg több büntetőeljárás is folyamatban van. A férfi bejelentett lakóhellyel, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, ezért fennáll a bűnismétlés veszélye. A végzés végleges.   • Tippek
  • Babaváró hitel