Mátrai Erőmű: nyomozás indult környezetkárosítás miatt

HUSZ9111
2020.06.09. 22:23 Módosítva: 2020.06.09. 23:11

„Folyik-e nyomozás a Mátrai Erőmű kapcsán környezetkárosítás bűncselekménye miatt?” – kérdezte írásban Korózs Lajos szocialista képviselő Polt Péter legfőbb ügyészt, aki hétfőn megküldött válaszában elárulta, két párhuzamos nyomozás is indult, amelyeket hétfőn egyesítettek.

Az egyiket még tavaly decemberben rendelték el, gyanúsítotti kihallgatás azonban még nem volt. A másik esetben a feljelentők a környezetkárosítással összefüggésben a céggel kapcsolatos hatósági tevékenység büntetőjogi vizsgálatát is kérték, ebben a nyomozás június 5-én indult el, majd 8-án egyesítették a másikkal.

Polt azt írta, az ügy egyelőre még felderítési szakaszban van, ilyenkor pedig még a nyomozóhatóság az illetékes, az ügyészségnek csak felügyeleti jogköre van, így részletesebb információkkal nem tud szolgálni.

(Borítókép: Mátrai Erőmű. Fotó: Huszti István / Index)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.