Álmentős videó: az MSZP szerint nem Korózs hibázott

2020.06.10. 07:58
Belső vizsgálat indul a pártban a Korózs-féle videó miatt, ami egy magát mentősnek kiadó nővel készült a kórházkiürítések áldozatairól.

Az MSZP-ben egy kommunikációs stáb döntött annak a videónak az elkészítéséről, amelyben egy magát mentősnek kiadó nő szerepelt. Erről Szakács László, az MSZP elnökhelyettese beszélt az ATV Start című műsorában.

Szakács szerint Korózs Lajos rengeteg levelet kapott az ágyfelszabadításban érintett betegek hozzátartozóitól. Az MSZP elnökhelyettese úgy véli: Korózs Lajos elkötelezetten, szakmailag magas színvonalon látja el feladatát. Szakács László szerint Korózsnak nem kell lemondania a történtek miatt.

Arra a kérdésre, hogy ki a felelőse ennek a videónak, Szakács László azt válaszolta: annak, aki előkészítette és elkészítette a videót. Nevet nem mondott, de azt kérdésre válaszolva kijelentette: lesz vizsgálat és felelősségre vonás a pártban a botrány miatt – ám hangsúlyozta: szerinte nem Korózs volt az, aki elkövette videóval kapcsolatos hibát.

Mint arról beszámoltunk, a magát mentősnek kiadó nővel Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője készített interjút a  kórházkiürítések áldozatairól  (legalábbis a nő állításai szerint a kórházkiürítések áldozatairól), de a vasárnap nyilvánosságra hozott  videó  olyan sok ellentmondással volt tele, hogy azt a párt végül mindenhonnan törölni próbálta.