Országszerte összesen 24 millió forintot szerzett idősektől két nő

2020.06.10. 10:55

Országszerte több idős nőt fosztott ki két nő 2018 decembere és 2019 áprilisa között. A Police.hu híre szerint a nők a lakásukon keresték fel a nyugdíjasokat. Megesett, hogy azzal csengettek be idősekhez, hogy csak papírt és tollat szeretnének kérni, máskor pedig ételszállítónak adták ki magukat, vagy azt hazudták, hogy papírt gyűjtenek rászoruló gyermekeknek és így jutottak be a házakba. A nők sehová nem mentek egyedül, mindig volt segítőjük. Két férfi felváltva csatlakozott hozzájuk, az ő feladatuk az volt, hogy autóval elvigyék a nőket a különböző helyszínekre. Az autót, amivel jártak, az egyik férfi édesapja szerezte nekik.

Békéscsabán, 2019. január 22-én egy idős asszony ruhásszekrényéből vittek el több mint egymillió forintot. A történtek után a Békéscsabai Rendőrkapitányság kifosztás bűntett miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök ezután azonosították a nőket, akik összesen több mint 24 millió forintot és számos aranyékszert szereztek meg a csalásokkal. Végül több mint egy évvel ezelőtt, 2019. május 2-án, Budapesten fogták el a nőket és két társukat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a négytagú csoport tagjait bűnszövetségben elkövetett kifosztással gyanúsítja. Közülük két főt, az egyik nőt és az egyik férfit letartóztatták. Szintén kifosztás miatt indult eljárás az egyik férfi édesapja ellen is, aki az autót biztosította. A nyomozás során megszerzett információkat a közelmúltban továbbították az ügyészség számára.