Malvin
11 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

A VII. kerületben razziáztak egy dílerlakásban a rendőrök, 3 vásárló is becsöngetett közben

2020.06.11. 11:47

Az erzsébetvárosi rendőrök több mint hárommillió forint értékű kábítószert találtak egy lakásban; a kutatás közben vásárlók is érkeztek, akik nem foglalkoztak a társasház előtt álló rendőrautókkal, és felmentek a lakásba, írja a police.hu.

A közlemény szerint az erzsébetvárosi rendőrök bejelentés alapján jelentek meg kedden délután egy Jósika utcai lakásnál, mert "információk szerint" az ott élő pár kábítószert árul. A nyomozók az akció előtt a házban információt gyűjtöttek, a lakók pedig azt mondták, marihuánaszag szokott lenni, és rendszeresen jönnek idegenek a házban lakó fiatal párhoz, majd gyorsan távoznak is.

A rendőrök a lakásban elfogták a 33 éves R. Györgyöt és párját, a 30 éves K. Nikolettet. Kábítószer-kereső kutyával a mélyhűtőben egy kilogramm amfetamint, a lakásban pedig marihuánát, kábítószergyanús fehér port és gombát találtak összesen több mint 600 gramm mennyiségben. Lefoglalták az anyagok adagolásához és értékesítéséhez használt mérlegeket, tasakokat, alufóliát, telefonokat és több mint 1 millió forintot.

A kábítószert a férfi párjával közösen árulta, a nyomozók a lakásban megtalálták az eladásokról vezetett naplót is. A lefoglalt kábítószer értéke több mint hárommillió forint.

Miközben a nyomozók a lakásban kutattak, a társasháznál három vásárló is megjelent, akiknek a kapu előtt álló rendőrautók sem voltak gyanúsak, felmentek a lakásba kábítószert venni, ahol már csak a rendőröket találták. A három férfit mintavételre előállították a kerületi rendőrkapitányságra. Úgy látszik, ez a Jósika utca-Izabella utca környék ez azt hozza ki a fogyasztókból, hogy nem fognak gyanút a rendőrök láttán, egy hete szintén egy lakásrazzia során akart valaki a nyomozótól vásárolni anyagot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói K. Nikolettet és R. Györgyöt kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.