Boglárka
19 °C
35 °C

Bombát hatástalanítanak, lezárják a Rákóczi hidat is este

2020.06.11. 13:17

Útlezárásokra, a közösségi közlekedés korlátozására kell számítani a IX. kerületben, a Kvassay Jenő út környékén, és lezárják a Rákóczi hidat is csütörtök este, mert az atlétikai stadion építésénél második világháborús bombát hatástalanítanak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A tervek szerint

  • este hét órától kiürítik az érintett területet,
  • várhatóan este fél kilenc és tíz óra között lezárják a forgalom elől a Rákóczi hidat,
  • valamint a Weiss Manfréd út-Kvassay Jenő út útvonalat a Wein János út és a Soroksári út között.

A Csepel-sziget a belváros felől csak a Gubacsi híd felől lesz elérhető.

A korlátozások miatt

  • nem közlekedik majd az 1-es villamos a Rákóczi hídon. Az 1-es villamos Kelenföld felől az Infoparkig jár majd, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Mester utca/Könyves Kálmán körútig, majd az 51-es villamos vonalán a Mester utca/Ferenc körút végállomásig közlekedik.
  • csepeli (H7-es) HÉV a lezárás idején nem közlekedik, a csepeli Szent Imre tér és a Boráros tér között pótlóbuszok járnak majd, amelyek a Gubacsi híd felé terelt útvonalon közlekednek.

Frissítés: A Mávinform közleménye szerint a bomba hatástalanítása miatt

  • szünetel a vonat forgalom a Budapest-Kelenföld és Ferencváros, illetve a Soroksári út és Ferencváros állomás között csütörtökön 21 órától várhatóan éjfélig. A hatósági lezárás miatt több késő esti vonat rövidebb útvonalon közlekedik.

A vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy a hatósági zárás előtti időszakra tervezzék utazásukat, amikor még a megszokott útvonalon, kevesebb átszállással érhetnek el úti céljukhoz. A vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet tovább utazni.