A 10 éves gyerekével együtt is árulta a drogot egy kétegyházi férfi

2020.06.11. 08:04 Módosítva: 2020.06.11. 08:14

A Gyulai Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsít egy kétegyházi férfit - írja a Police.hu.

A 33 éves férfi a nyomozás eddigi adatai szerint 2019 októberétől árulhatott tiltott bódító hatású szert. A gyanú szerint többször előfordult, hogy a 10 éves gyermekét kérte meg, adja át a vevőnek a kért mennyiséget.

A fiúnak azt mondta, hogy kristálycukor van a kis csomagokban.

A rendőrök 2020. június 10-én reggel kétegyházi otthonában elfogták a férfit, és olyan pénzt is lefoglaltak tőle, ami a drogok értékesítéséből származhat. Az elfogását megelőző napon a kétegyházi férfi egyik vásárlójánál olyan zacskókat találtak, amelyeken valószínűleg új pszichoaktív anyag maradványai vannak. 

A 33 éves férfit őrizetbe vették, és nemcsak új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítják, hanem kiskorú veszélyeztetésével is. 

A nyomozók azt vizsgálják, hogy a férfivel együtt élő nőnek, a gyermek édesanyjának volt-e szerepe a bűncselekményekben.

Nyíregyházán is elfogtak egy dílert

2020. június 5-én a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya fogott el egy dílert, ezt szintén a Police.hu írta meg. J.H. 20 éves nyírpazonyi lakos ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

A nyírpazonyi férfi otthonában  431,7 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő növényi származékot foglaltak le, amely az elvégzett gyorsteszt eredménye szerint THC hatóanyagot tartalmaz.

A rendőrség szerint a férfi nemcsak árulta, de maga is fogyasztotta a tiltott szereket.

A nyíregyházi nyomozók a díler köré épülő vásárlói hálózat több tagját kábítószer-birtoklás megalapozott gyanújával hallgatták ki, tőlük kisebb mennyiségben foglaltak le kábítószergyanús anyagot, valamint a fogyasztásához használt eszközöket.

A nyírpazonyi dílert pedig őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.  • Hírek
  • Hírek