Egy idős férfit gázolt el a vonat Tatán

2020.06.11. 18:12

Nagy erőkkel vonultak a tűzoltók és a mentők csütörtökön kora este Tatán, a Mikszáth Kálmán utcai vasúti átkelőhöz, ahol egy tehervonat elgázolt el egy idős férfit.

A baleset helyszíne a tatai Mikszáth Kálmán utcai vasúti átkelő
A baleset helyszíne a tatai Mikszáth Kálmán utcai vasúti átkelő
Fotó: Google Maps

A balesetnél a város hivatásos tűzoltói végzik a műszaki mentést, írja a katasztrofavedelem.hu. Az egység a férfi mozgatásban segít a mentőknek, tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Az Index úgy tudja, hogy az idős férfi túlélte a balesetet, de egyik lábát leszakította a vonat.

Frissítés:A Mávinform hivatalos Facebook-oldalán azt írják, hogy az  átjárónál a sorompó jól működött, a közút és a gyalogosok felé tiltó jelzést adott. A tehervonat szerelvénye a helyszínelés ideje alatt elzárja az Agostyáni utcai és az Újhegyi utcai átjárót is, ezért a rendőrség az autósokat a városon belül más útvonalakra tereli.

A vonatok Tatabánya és Tata között csak egy vágányon közlekednek, a hegyeshalmi vonalon 10-20 perccel megnő a menetidő a helyszínelés befejezéséig.

Kérdéseinkkel kerestük a rendőrséget és az Országos Mentőszolgálatot is, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. 

Frissítés: A Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfő-kapitányság sajtóosztály az Index kérdésére azt válaszolta, hogy „a gyalogost életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter szállította kórházba”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport