Hermina
15 °C
27 °C

Elképesztő mesékkel és trükkökkel húzott le embereket egy halottlátó-ördögűző-jósnő

2020.06.11. 11:15

Zsarolás, minősített csalás és hatóság félrevezetése miatt vádat emelt az ügyészség egy nő ellen, aki magát ördögűzőnek, halottlátónak és jósnőnek kiadva, másfél éven át abból élt, hogy közösségi oldalakon vagy buszmegállóban megismert női áldozatai pénzét elszedte, írta az ügyészség honlapja.

1. áldozat: jön az ördög, ha nem fizetsz

A vád szerint a Tolna megyei községben élő nő a Facebookon ismerte meg első áldozatát, akire „ráírt”, majd a neten összehaverkodtak. A nő kipuhatolta az új barátnője családi viszonyait, majd kisebb összeget kért tőle azért, hogy a pénzt oltárra helyezve kiűzze a gonoszt egy férfiból, aki nemrég szerelmi csalódást okozott a halottlátó áldozatának. Aztán megint pénzt kért tőle, többször is, és megfenyegette, hogy ha nem fizet, a családja fogja bánni, az ördög rosszat fog tenni velük. A sértett nő félelmében, hogy tényleg jön az ördög, a kapott útmutatásnak megfelelően egy buszmegállóban egy „néma lánynak” – aki valójában a vádlott volt – tíz alkalommal összesen több mint 1,2 millió forintot adott át.

2. áldozat: az elrejtős trükk

A szintén közösségi oldalon megismert későbbi áldozatának a csaló halottlátó-jós  azt kamuzta, hogy már egy ideje figyelik, mármint az áldozatot, ezért el kell őt rejteni. Ő ebben segít, de ehhez persze az áldozat vigye magával az összes értéktárgyát. A csaló ezután néhány napig a lakásán „rejtegette” az áldozatát, sőt, megszerezte a személyes adatait és papírjait is, és a tudta nélkül mobiltelefonokat vásárolt. Aztán az áldozat férjét is felhívta azzal, hogy az asszony náluk van és csak akkor engedik szabadon, ha fizet. A férj ijedtében 394 ezer forintot utalt át a vádlott által megadott bankszámlára.

3. áldozat: pénzért meghalottlátom a fiad

Egy menetrendszerinti buszon ismerkedett meg a vádlott azzal a sértettel, akinek bizalmába férkőzve felajánlotta, hogy összehozza egy halottlátóval, hogy segítsen kideríteni tragikus körülmények között elhunyt fia halálának okát. A vádlott ezután ismeretlen számról felhívta áldozatát és halottlátóként bemutatkozva készpénzt és ékszereket kért a „közvetítőn” keresztül eljuttatni hozzá. Áldozatát több mint 600 ezer forinttól szabadította meg. Amikor az rájött az átverésre, a csaló nő trükkösen feljelentette a "halottlátót", hogy ártatlannak tűnjön.

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt többrendbeli zsarolás, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, továbbá hatóság félrevezetésének vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A más ügyben fogva lévő vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.