Orbán szerint morális probléma, hogy a gazdag országok több pénzt kapnak

2020.06.11. 16:35

Magyarország azt szeretné, hogy fair uniós újraindítási csomag álljon össze, meg kell fosztani a diszkriminatív elemektől a jelenlegi javaslatot, mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a csehországi Lednicében.

A cseh kisvárosban a visegrádi csoport - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - miniszterelnökei egyeztettek az EU helyreállítási alapjáról, a következő többéves uniós költségvetésről, a határnyitásokról, a turizmusról és a migrációról, írja az MTI.

A kormányfők közös sajtótájékoztatóján a magyar miniszterelnök kiemelte:

Magyarország alapvetően pozitívan viszonyul a javaslathoz a helyreállítási alapról, de még sokat kell dolgozni rajta, el kell távolítani belőle az abszurd elemeket. Morális problémát jelent, hogy összességében a gazdag országok több pénzt kapnának, mint a szegényebbek, ez nem maradhat így.

Úgy vélte, emellett rugalmas felhasználásra van szükség, hiszen másra kell a pénz az egyes országokban. Továbbá le kell mondani a rebate-ek, azaz visszatérítések rendszeréről, ezt a speciális összeget Nagy-Britannia kapta, de az ország kilépett az unióból, mondta.  • Tippek
  • Biztosítás