Egy oroszlányi gyárban dolgozott a 37 éves, koronavírusban meghalt férfi

2020.06.11. 13:07

Egy oroszlányi gyárban dolgozott az a 37 éves férfi, aki ismert alapbetegség nélkül halt meg koronavírus-fertőzöttként – derül ki az oroszlányi önkormányzat hivatalos tájékoztatásából.

A város honlapján azt írják: „Az érintett gyárral közvetlen kapcsolatban álló oroszlányi cégek újra elrendelik a szigorúbb óvintézkedéseket a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében. Így ismét kötelező lesz a maszkok viselése, és akiknek a munkavégzése nem tartozik közvetlenül a termeléshez, azok részére az igazgatók engedélyezik a home office-t."

A gyakori érintkezések miatt megpróbálják megszervezni a dolgozók és a partnerek személyi állományának koronavírus-tesztelését is.

Az RTL Híradó értesülései szerint az érintett gyár az oroszlányi Wescast. Ez a kipufogóöntvényeket gyártó cég az, amelyik korábban 180 dolgozóját küldte el, majd az elbocsátott munkatársak helyett egy másik cégen keresztül kölcsönzött munkaerőt – írja az RTL Híradó honlapja. 

Az oroszlányi polgármesteri hivatal az Index kérdésére nem tudta megerősíteni, hogy a Wescast gyáráról van-e szó, azt mondták, ebben a kérdésben a kormányhivatal az illetékes.

Erről az értesülésről szerettük volna megkérdezni az érintett céget, ahol azonban a telefonos megkeresésünkre azt mondták, nem tudnak illetékest kapcsolni, az írásban elküldött kérdéseinket tartalmazó levelet pedig nem lehetett a cég honlapján megadott sajtó-emailcímre kézbesíteni. 

Egy szintén oroszlányi cég, a BorgWarner Oroszlány Kft., amelynek a Wescast a beszállítója, az Index kérdésére telefonon megerősítette, hogy szűrés céljából tesztelni fogják a dolgozóikat. 

A BorgWarner Oroszlány Kft. képviselője telefonon azt mondta, ez a cég is csak a hírekből értesült arról, hogy a  Wescast dolgozója lehetett a fiatalon elhunyt férfi, akinek haláláról tegnap számoltak be.

Müller Cecília az operatív törzs szerda tájékoztatóján beszélt a 37 éves férfi haláláról, akinek az eddigi információk alapján nem volt alapbetegsége. Az országos tisztifőorvos szerint a 37 éves beteg esetében rendkívül gyorsan zajlott le a betegség.

Vizsgáljuk az esetet, felderítettük a környezetet, a kormányhivatal munkatársai járványügyi vizsgálatot végeznek, és azokat a személyeket, akik érintkezhettek az elhunyt férfival, szoros megfigyelés alá vonjuk

– mondta Müller.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport