Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Palkovics: A számok alapján a kórházak visszaállhatnak a normál működésre

2020.06.11. 14:02

Most azt látjuk, hogy a számok alapján a kórházak visszaállhatnak a normál működésre

–  mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ATV kérdésére egy sajtótájékoztatón. Hozzátette: „minden részben számítás alapú, részben pedig különböző képletek elemzésén alapuló javaslatunk, amit tettünk, megvalósult. Ebbe a körbe tartozik az is, hogy most a kórházak megnyílnak, hiszen ha megnézzük a kórházi járványokkal szembeni küzdelmet, ezek kivétel nélkül eredményesek voltak."

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetésével működik az a járványügyi-tudományos szakértői csapat is, amely eltalálta, hogy épp május harmadikán tetőzik majd a vírus Magyarországon, írja az ATV, akik azt kérdezték: arra vonatkozóan kapott-e az ITM vezetése a szakemberektől információt, tájékoztatást, hogy az egészségügyi rendszer mikor állhat vissza a korábbi működésére.

Arra, hogy mikortól lehet erre számítani, Palkovics nem mondott, illetve annyit: ezt Müller Cecília tisztifőorvostól kell megkérdezni, ők ebbe nem avatkoznak bele, csak számolnak, és az alapján tesznek javaslatokat.

Müller Cecília kedden azt mondta, szerdán születik döntés az egészségügy visszaállításáról, ám mint azt az ATV az Emmitől megtudta, pénteken adnak majd tájékoztatást a döntésről.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!