Nagystílű csaló csapott be egy terézvárosi intézményt

2020.06.12. 09:29

360 millió forintot csalt ki egy terézvárosi kulturális intézménytől egy 48 éves férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. Egy ferencvárosi székhelyű állami hivatalt 115 millió forinttal akart lehúzni, de ott időben észlelték a szándékot, nem fizettek, hanem egyből feljelentést tettek.

Az eset még 2016 nyarán történt. A közleményben kiemelték, hogy a férfi „erdélyi származású magyar állampolgár”, ennek azért lehet jelentősége, mert egy román cég nevében nyitottak számlát, amelyre jóhiszeműen átutalták a 360 milliót. A férfi bűntársait még nem találták meg a nyomozók. 

A csalók hatmillió forintnyi eurót tudtak továbbutalni, de a teljes összeget nem szerezték meg. A számlavezető bank ugyanis zárolta a számlát, így a kár túlnyomó része megtérült.

A férfi legalább kettő, de akár tizenkét évet is kaphat, ha bűnösnek találja a bíróság. A nyomozás folytatódik az ügyben.

Ezzel a módszerrel korábban önkormányzatokat is átvertek a csalók, tavaly ősszel a rendőrség figyelemfelhívó plakátot is kiadott.