Felhőszakadással és viharos széllel kedveskedik a vasárnap

2020.06.14. 08:35
Elsősorban az ország középső részén várhatóak zivatarok és erős szélfúvások. Helyenként papagájtojás méretű jégre is számítani lehet.

Vasárnap is folytatódik a rendkívül vegyes hétvégi időjárás Magyarországon. Miközben a Balaton környékén beköszöntött a nyár, a hétvége kánikulát és fürdőzőidőt hozott, addig több megyében másodfokúra emelték az intenzív esőzés miatti figyelmeztetéseket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyében másodfokú, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is - írja az MTI.

A késő délelőtti, déli óráktól ismét zivatarok alakulhatnak ki nagy területi lefedettség mellett. A legtöbb és legintenzívebb zivatarok továbbra is északnyugat-délkelet sávban várhatók. A zivatarokat felhőszakadás kísérheti, többnyire 20-40 milliméter közötti csapadék eshet, de néhol 50 milliméter feletti mennyiség sem kizárt.

Emellett viharos szélre is készülni kell, néhol 90 kilométer/óra feletti szél is lehet. Helyenként nagyméretű (2 centiméter átmérőnél nagyobb) jégre is lehet számítani. Ekkora jégdarabokat jelent, mint a törpepapagájok tojása, érdemes lehet készenlétben tartani a telefonokat, fotómasinákat.

Az előrejelzés szerint napközben 25-30 Celsius-fok várható. Késő estére 18-23 fok közé hűl a levegő.

Önre is lecsapott a hatalmas vasárnapi vihar? Remek képei vannak a sötét fellegekről?
Küldje el nekünk!