Dömötör
-1 °C
14 °C

Rámosott egy keresztutcát a vihar a 10-es főútra Pilisborosjenőnél

2020.06.14. 15:00

Hatalmas vihar csapott le vasárnap Budapestre és a főváros környékére, volt, ahol rövid idő alatt 36 mm csapadék hullott. Helyenként az autók tengelyéig állt a víz, pályaudvarok metrómegállók, bevásárlóközpontok is beáztak. A vihar Pest megye egyik legforgalmasabb főútját, a fővárost Esztergomon át Dunaalmással összekötő

10-es utat sem kímélte, amelyre Pilisborosjenőnél egy teljes keresztutcát rámosott az eső aszfaltostul, jelentős sár kíséretével.

Az információink szerint nem rég felújított Tücsök utca borításának nagy része a 10-es útra zúdult, a főutat emellett rengeteg sár is borítja. Bár a Voláninform és a BKK Info úgy értesült, hogy a 10-es út beszakadt, kérdésünkre a Magyar Közút azt a tájékoztatást adta, hogy a főút burkolata nem sérült.

Társaságunk 14 órától vezetett be teljes útzárat a 10-es főút érintett szakaszán, miután az ahhoz csatlakozó, önkormányzati kezelésű mellékutcának a burkolatát a heves esőzés megbontotta és a főútra mosta, más hordalékkal együtt. Természetesen ahogy ez az információ a tudomásunkra jutott, haladéktalanul megkezdtük a 10-es főút takarítását, a szentendrei mérnökségünk szakemberei két célgéppel, egy rakodógéppel és egy seprűs tisztítógéppel végzik a szükséges munkákat. Jelen tudásunk szerint a főút nem sérült meg, a takarítást pedig előreláthatóan néhány órán belül be tudjuk fejezni, ezt követően újra megnyitjuk a 10-es utat

– írták vasárnap délután.

A földcsuszamlás miatt vasárnap délután lezárták a 10-es út forgalmát az ürömi körforgalom és Solymár között. Ez a 218-as busz, illetve több Volán-járat útvonalát is érinti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport